COVID-19 virus (coronavirus)

 Onze zorg is veilig, ook nu

 

Twijfelt u of u met uw gezondheidsvraag naar de huisarts moet gaan? Bel dan!

 

 

Aanpassingen in uw huisartsenpraktijk

 

Met een aantal aanpassingen in de praktijk bieden we u veilige zorg en voorkomen we verdere verspreiding van het coronavirus. Ook kunnen we zo zorg bieden aan patiënten die dit het meest nodig hebben. We hopen op uw begrip.

 

  • Bel altijd eerst de doktersassistente. Ga niet zonder afspraak naar uw huisarts toe. Telefonisch bespreken we wat de beste oplossing is:

– Zelfzorgadvies, eventueel met een telefonische controle

– Telefonische afspraak met de huisarts, eventueel middels videobellen

– Afspraak op het spreekuur, kom indien mogelijk alleen naar de praktijk en ben
maximaal 5 minuten van tevoren aanwezig.

– Bezoek thuis door de huisarts, indien nodig

  • Omdat de situatie voortdurend wijzigt en wij het besmettingsrisico zoveel mogelijk willen beperken worden er beperkt afspraken vooruit gepland.
  • In overleg met u bekijken we hoe controles voor diabetes, CVRM, astma en COPD kunnen plaatsvinden. Eventueel volgt een afspraak op de praktijk.
  • Het spreekuur van de praktijkondersteuner GGz wordt indien mogelijk vervangen door een videoconsult of een telefonische afspraak. In overleg met u volgt eventueel een afspraak op de praktijk.
  • Het spreekuur van de praktijkondersteuner Ouderen wordt zoveel mogelijk vervangen door een telefonische afspraak of als dat kan door een videoconsult.
  • Sinds 2 oktober is er een dringend advies voor mondkapjes in openbare ruimtes. Voor de veiligheid van onze patiënten en medewerkers vragen wij u daarom om binnen de praktijk een mondkapje te dragen.

 

Hartelijk dank voor uw medewerking.

 

Heeft u mogelijk het coronavirus?

 

Klachten? Maak een afspraak voor een coronatest

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk? Dan kunt u zich laten testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar.

Maak alleen een afspraak voor een test als u klachten heeft die passen bij het coronavirus. Zonder klachten heeft de coronatest geen zin.

 

Bel voor een afspraak met 0800-1202 (alleen voor mensen vanaf 12 jaar).
Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Blijf verder thuis en ga alleen naar buiten voor de test.

 

Let op:

  • Behoort u tot een risicogroep of bent u ernstig ziek? Heeft u bijvoorbeeld hoge koorts of bent u benauwd? Bel uw huisarts, behandelend arts of de huisartsenpost. Ga NIET zonder afspraak naar uw huisarts of huisartsenpost toe. Bel bij een levensbedreigende situatie altijd 112.
  • Let op: Kinderen van 0 t/m 11 jaar laten testen? Maak een afspraak via de regionale GGD. Kijk op ggd.nl voor de contactgegevens.

 

Naar video ‘Iedereen met klachten kan zich laten testen op het coronavirus’

 

Voor meer informatie over het coronavirus: www.thuisarts.nl, www.pharos.nl, www.rijksoverheid.nl en www.rivm.nl. U kunt ook bellen naar het RIVM, tel. 0800-1351.

 

Online zelfhulptrainingen coronacrisis

 

De coronacrisis heeft vast ook een behoorlijke impact op u. Om hiermee aan de slag te gaan biedt Zorroo u vier online zelfhulptrainingen van Minddistrict over dankbaarheid, mentaal sterk blijven, fit blijven en thuiswerken. De trainingen zijn vrij toegankelijk.

 

Als u er niet alleen uitkomt, neem dan telefonisch contact op met de praktijk.

 

Naar online zelfhulptrainingen coronacrisis